Back to top

Tècniques de filmació. Fes un vídeo-presentació dels teus projectes (Curs tancat)

Dades bàsiques

Calendari

Dimarts 30/05/2017, dijous 1/06/2017 i divendres 2/06/2017

Horari

De 10 h a 14.15 h

Idioma

Castellà

Preu

Matriculats a Màsters i Postgraus (MiP): 85 € els dos primers cursos. El tercer curs i posteriors tindran un preu de 75 €. | No matriculats a MiP: 195 € cada curs (Alumni Bold: 15 % de descompte).

Nivell

Introducció

Presentació

El vídeo ha guanyat un gran protagonisme en les xarxes socials i en la difusió de continguts a través dels canals nous i cada vegada més extensible a la resta de disciplines relacionades amb la imatge. La idea d’aquesta càpsula és filmar un vídeo-representació dels diferents projectes a partir d’un storyboard. Aquesta càpsula permet que l’estudiant practiqui un llenguatge nou amb perspectives i possibilitats múltiples per publicitar-se, mostrar i visualitzar les seves creacions, tant en sessions de pitching de projectes com en xarxes socials. L’estructura tipus taller permet acompanyar l’alumne en el rodatge i el muntatge pas a pas. Aquesta càpsula destaca per ser una experiència de treball en equip que multiplica l’ensenyament i establir unes bases imprescindibles per a presentacions i treballs futurs.

 

Destinataris
Alumnes de qualsevol disciplina interessants en mostrar de manera visual els seus projectes a través de la realització d’un vídeo.

 

Requisits
L'alumne ha de portar informació sobre el projecte en què vulgui treballar.

 

Material necessari

Tot material necessari del projecte sobre el qual es vulgui fer la presentació.

Un storyboard (guió gràfic) d’allò que vulguin filmar.

Memòria USB o disc dur en què guardar el projecte en vídeo. Si l’alumne té la seva pròpia càmera DLSR o compacta es recomana portar-la. També si tenen lents accessòries per a smartphone.

 

Objectius

 • Conèixer la tècnica bàsic per a la realització del vídeo i el maneig de la càmera i la il·luminació.
   
 • Filmar en vídeo un storyboard.
   
 • Aplicar les tècniques de filmació més idònies per realitzar un vídeo-presentació d’un projecte.
   
 • Practicar el treball en equip, insistint en la participació multidisciplinària dels membres del grup.
   
 • Aprendre els paràmetres bàsics del muntatge amb software específic.

Estructura i Continguts

1. Tècniques de filmació i realització d’un vídeo (4 hores)

Visionat de diferents tipus de pla, tècniques i recursos fílmics. Inici de filmació dels diferents projectes segons les necessitats

2. Filmació (4 hores)

Filmació dels diferents projectes segons les necessitats: filmació d’un storyboard / filmació de maquetes / filmació de producte / filmació en plató / filmació de ficció.

3. Muntatge dels projectes (4 hores)

Introducció pràctica al muntatge a través d’un programa d’edició audiovisual. Presentació offline dels projectes.

Professorat

NACHO GÓMEZ

Es gradua en audiovisuals en l'especialitat d'Il·luminació i Fotografia per l’ESCAC. El seu projecte final de curs "Pura", un documental realitzat a Singapur, és guardonat amb el premi FAD audiovisual 1999-2000 al millor documental. Dirigeix ​​anuncis publicitaris des de l'any 2003 i ha estat premiat en els festivals publicitaris de San Sebastian, l'Havana, Màlaga i l’Ojo Iberoamericano treballant en diferents països del món per a diverses marques. Els seus documentals més recents  "The Walls" i "Família Ayara" han rebut diversos premis, entre ells el del festival Sima de Los Angeles i el festival Unaff a San Francisco 2014. Actualment compagina la docència a Barcelona amb projectes publicitaris i la fotografia.
(www.nachogomez.tv) (http://nachogomez.photography/fotografia/)

 

Sol·licitud d'informació